Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Děláš si srandu, že nebudeš doma na narozky svého syna?

Někde jsem slyšela, že na tu naši nádhernou planetu Zemi se prý stojí fronta. Dostat šanci se sem narodit je tedy jako ta nej výhra na světě. Máme totiž šanci si tu na plné obrátky prožít lásku, závist, svobodu i vězení...

... přátelství, radost, víru, nenávist, fantazii, zpěv, smích, pomluvy a to něco, čemu jsme se rozhodli říkat realita. A když by náhodou nebylo do čeho píchnout, vždy tu jsou přeci otázky po smyslu života, výčitky, stížnosti, vztek, sex a pozitivní energie.

 

Představte si, že pravděpodobnost vašeho narození do této doby, těmto rodičům, na den a hodinu, které jste si pro své narození vybrala a s DNA, která vám tepe v žilách je prý, a teď pozor, musela jsem si najít, jak se to číslo čte… takže, tramtadadááá, tato pravděpodobnost je prý jedna ku čtyři sta biliónům (1 : 400 000 000 000 000). Síla, že?

 

Pravděpodobnost, že jste tady, je 1 : 400 000 000 000 000.

Ááááááááááááá...

 

Takže mi tak nějak začíná docházet (ano, jsem rychlík), že to, že tady a teď píši tento článek, v tomto těle, s kručícím břichem a při řevu sousedovi sekačky na trávu, je totální zázrak. Kdyby nebylo 14:51, tak bych si šla hned lupnout oslavného frťánka.

 

Už v pětatřiceti jsem si snila o oslavě svých čtyřicátin. Něco jako představy princeznovské svatby. Jen bez příbuzných a bez hádek s nastávajícím. Zkrátka lidi, se kterými je mi fajn.

 

Čtyřicítka je magická.

 

Našla jsem tedy v sobě odvahu a požádala Vesmír, koho taky jiného, o vysněnou oslavu s kamarádkami, kterých si bezmezně vážím a v jejichž přítomnosti slintám blahem. K tomu jsem si přála být na milovaných horách, a protože jsem se narodila v lednu, tak samozřejmě i na lyžích alias na skialpech. Také jsem si moc přála, abych tento víkend strávila v pohodě, v lásce, v radosti, ve smíchu (byla jsem si vědoma, že to už jsem tedy v "přání si" dost hustá). A aby tento víkend se mnou byla moje maminka, a abych nemusela řešit vůbec nic jiného než sebe.

 

Tak a teď se Vesmíre ukaž.

 

Naše přání se prý dokáží plnit na to tata. Jediné, co se od nás chce, je umožnit našim přáním, aby se splnily. Aha!!! A to se děje tak, že se vědomě dostaneme do vibračního souladu právě s tím daným přáním. Hmmm... Že nemáme v hlavě, v těle ani v jedné buňce ždibeček pochybností. Jednoduše řečeno, že se zkrátka hodíme do pohody a nekrmíme v sobě žádné nesmysly, po kterých se necítíme dobře.

 

Lehké jako facka, že? Takže dejme tomu, že si přeji dům na Floridě. Nádhera. Jenže v ten moment se dostane mé přání pod palbu nesnesitelných myšlenek a pochybností: „Cožééé? Zbláznila ses? Jsi zhulená? Dovol, abych se nahlas zasmála!!! Taková blbost, co to kecáš? Blaaa, blaaa, blaaa…“ Jedna prima kámoška za druhou a dům na Floridě je slušně řečeno v prachu.

 

Tak a teď mé smradlavé myšlenky ohledně vysněné oslavy:

  • Je to totálně trapný! T-O-T-Á-L-N-Ě!!! Vždyť je ti čtyřicet!!! Čtyřicítka se už neslaví. Podívej, kolik lidí to neslaví. Jsou moudří a vědí, že je to spíš k pláči než k oslavě.
  • A víc sebestředná už být nemůžeš, viď? Myslíš si, že si kvůli tobě vezmou všichni volno, zařídí si hlídání dětí a stráví s tebou víkend na horách? A ještě ke všemu na nějakých debilních skialpech? Hergot, co je komu do tvých přání? JSI NORMÁLNÍ?
  • A ty si klidně odjedeš od rodiny? Narozeniny jsou snad hlavně o rodině, ne??? PROBER SE!!!
  • A ty si myslíš, že ten skialpinový výstup zvládnete? Vždyť na tom žádná z vás nestála. Je to naprostý extrém. Jako bys nevěděla, že skupina žen je skupina žen! Emoce na houpačce.
  • A teď to nejhorší, za co půjdeš určitě do pekla! Ty jsi snad zapomněla, že tvůj milovaný syn má narozeniny hned druhý den po tobě? Chceš mi tady říct, že… no to snad nééé!!! Cožééé??? Ty lůzo jedna, ty nebudeš doma na narozeniny svého syna???

 

Zkrátím to. Byl to nádherný, přenádherný víkend se vším, co jsem si kdy ?vysnila a ještě tisíckrát víc. Ten večer, po nočním výstupu tmavým lesem s čelovkami na čepicích, jsem si nalila sklenici vína, rozhlédla jsem se kolem sebe a vytryskly mi slzy do očí. Byla jsem obklopena? třináct?i? nejbližšími?, které tu byly proto,? aby se mnou prožily můj vysněný sen.?

Z celého srdce DÍKY.

 

Autor: Edita Berková | čtvrtek 3.5.2018 10:10 | karma článku: 8,04 | přečteno: 201x
  • Další články autora

Edita Berková

Nejlepší projekt jsi Ty!

Asi to pro tebe není žádná novina, ale není nad to sipřesně tohle opakovat celý den, každý den!!! A hlavně se s tím úplně a nejvíc ztotožnit! Ten projekt, který možná ještě stále hledáš, jsi opravdu Ty

10.4.2023 v 7:13 | Karma: 4,57 | Přečteno: 197x | Diskuse| Ona

Edita Berková

Nebuď sama sobě překážkou

Proč se vyhýbáme dělat věci, o kterých víme, že jsou pro nás dobré? Protože ještě věříme tomu, že k vysněnému životu na pláži, k vysněnému tělu a hlavě, která dokáže myslet v několika světových jazycích, existuje nějaká zkratka.

3.4.2023 v 7:13 | Karma: 6,56 | Přečteno: 141x | Diskuse| Ona

Edita Berková

Opravdu je Tvůj sen nemožný?

Všechny veliké sny se z počátku jeví jako zcela nemožné, nereálné a většinou naprosto šílené. Samozřejmě to tak není, takže se můžeme shodnout na tom, že jde o rafinovaně-fajnovou hru jménem Pochybnosti a nedůvěra v sebe.

21.3.2023 v 7:13 | Karma: 7,41 | Přečteno: 197x | Diskuse| Ona

Edita Berková

Rozdíl mezi: "Jednou určitě" a "Jdu na to" je ZÁSADNÍ!

Byli bychom jistě překvapeni, kolik žen se denně udržuje na mrtvém bodě takzvaného zamrznutí vlastními řečmi o tom, jak jednou budou cestovat, jak určitě jednou budou mít vyňuňaný web či vlastní online program...

15.3.2023 v 11:28 | Karma: 8,17 | Přečteno: 149x | Diskuse| Ona

Edita Berková

Chce být odhalen!!!

Dnes bych si ráda malililinkalito pokecala o základním stavebním matroši pro život, protože pokud soudíme rybu podle její schopnosti šplhat na stromy, tak se k nám přikradla menší chybka...

10.2.2022 v 13:13 | Karma: 3,11 | Přečteno: 94x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 379x
Opravdové ROZHODNUTÍ?

Za mě jeden z nejúžasnějších zdrojů lidské SÍLY a ENERGIE. Jako motivační kouč v ženách probouzím ODVAHU měnit sny na skálopevná rozhodnutí a následnou AKCI.

 

KNIHA: Dokázala to, protože se konečně rozhodla

SLEDUJ MĚ: 

web / Instagram / Youtube / FB skupina